Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

"Τα φαναράκια του Αιγαίου" στην τάξη μας...


 

Σήμερα "ανοίξαμε" την τάξη μας και υποδεχτήκαμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας τον συγγραφέα Σταμάτη Σκαμπαρδώνη και το βιβλίο του "Τα φαναράκια του Αιγαίου".


Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Βήμα 1ο 

Μέσα από την ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας "Η ζωή σε άλλους τόπους" ευαισθητοποιηθήκαμε γύρω από τις συνθήκες ζωής των προσφύγων.

Βήμα 2ο 

Η κυρία μας έφερε στην τάξη το βιβλίο "Τα φαναράκια του Αιγαίου" του Σταμάτη Σκαμπαρδώνη. Διαβάσαμε το βιβλίο και ταξιδέψαμε με τον μικρό Οδυσσέα από του Ζωγράφου στο Αιγαίο , στη Λέσβο , στη Συκαμιά.

Βήμα 3ο

Κάναμε μια μικρή έρευνα. Ψάξαμε σε χάρτες και διαδίκτυο την πορεία που ακολουθούν οι πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, τις χώρες καταγωγής τους, τους τρόπους μετακίνησής τους. 

Βήμα 4ο 

Συζητήσαμε για τους τρόπους που η χώρα μας και άλλες χώρες αντιμετωπίζουν το προσφυγικό ζήτημα αλλά και για ανθρώπους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης των προσφύγων με τα δικά τους μέσα.

Βήμα 5ο

Φτιάξαμε τις δικές μας αφίσες και στείλαμε μηνύματα αλληλεγγύης.



Βήμα 6ο

Δημιουργήσαμε στο μάθημα των εικαστικών τα δικά μας φαναράκια .








Βήμα7ο

Σαν "έμπειροι δημοσιογράφοι" πήραμε συνέντευξη από  τον συγγραφέα του βιβλίου Σταμάτη Σκαμπαρδώνη  μέσω τηλεδιάσκεψης. Τον ρωτήσαμε  για το βιβλίο του και για τα ζητήματα που αναδεικνύονται μέσα από αυτό.  Απάντησε με υπομονή σε κάθε  ερώτηση, ικανοποιώντας την παιδική μας περιέργεια.  


Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα που δέχτηκε την πρόσκλησή μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που μας έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...