Α΄ Τάξη 2011-12

Ως πρωτάκια , το σχ.έτος 2011-12 ,  καταφέραμε πολλά και σπουδαία που θέλουμε να θυμόμαστε...
( Οι εργασίες μας φιλοξενούνται  στο ιστολόγιο  του σχολείου μας . Κάθε τίτλος οδηγεί στις αντίστοιχες αναρτήσεις .)


 • Φτιάχνουμε μοτίβα;

  Οι μαθητές της Α΄τάξης σας παρουσιάζουν τα μοτίβα που κατασκεύασαν …
  Χρησιμοποίησαν ποικίλα υλικά , όπως χάντρες , γεωμετρικά σχήματα , κάρτες αριθμών , ζάρια , χρωματιστά ξυλάκια και φυσικά  κέφι και φαντασία.


 • Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Α΄τάξης

  Οι μαθητές της Α΄τάξης του 7ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου , σας προσκαλούν στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους , την Τετάρτη 21/12/2011 και ώρα 17:00 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας .

 • Οι μαθητές της Α΄τάξης μελέτησαν τις εκφράσεις του προσώπου μας όταν νιώθουμε διάφορα συναισθήματα .Στη συνέχεια προσπάθησαν να αποδώσουν κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά με πλαστελίνη…και σας παρουσιάζουν το αποτέλεσμα !

 • Ζωγραφίζοντας συναισθήματα…


    

 • Εκφράζουμε συναισθήματα ( συνέχεια)  

   

               

 • Παιχνίδια που ταξιδεύουν …  


  karavia on PhotoPeach • Τι καράβι θα ήθελα να έχω …


 • Μικροί συγγραφείς…


  Οι μαθητές της Α΄τάξης έγραψαν τα πρώτα τους βιβλία . Χωρίστηκαν σε ομάδες και εμπνεύστηκαν τις ιστορίες τους  χρησιμοποιώντας το Web 2.0 εργαλείο αφήγησηςStorybird .
  Επιλέξτε το εξώφυλλο που θέλετε και διαβάστε τις ιστορίες τους.

 • Συνάντηση – ενημέρωση στο πλαίσιο της στοματικής υγιεινής .


  Η Α΄τάξη συμμετέχει στα   Προγράμματα  Αγωγής Υγείας με θέμα τη Στοματική Υγιεινή . Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μικροί  μαθητές συνεργάζονται  με τους μαθητές της Α΄τάξης του 9ου Δημ.Σχ.Ζωγράφου.  Σήμερα  είχαν την πρώτη συνάντησή τους στο χώρο του 12ου Δημ.Σχ. Ζωγράφου, με αφορμή την ενημέρωση που τους έγινε από τον οδοντίατρο . Ο κ.Ραχιώτης Χρήστος  τους συμβούλεψε για τη σωστή φροντίδα των δοντιών τους με παιγνιώδη τρόπο και απάντησε σε όλες τις απορίες τους .Τον ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας.
  Οι μαθητές  των δύο σχολείων γνωρίστηκαν μεταξύ τους και τα παιδικά χαμόγελα γέμισαν την αίθουσα. Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση να ξαναβρεθούν σύντομα !
 • Επιμορφωτική ημερίδα :”Οι μαθητές ως παραγωγοί γραπτού κειμένου. Η αξιοποίηση των Εργαλείων Web2.0


  Στο χώρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 επιμορφωτική ημερίδα με θέμα : “Οι μαθητές ως παραγωγοί γραπτού κειμένου. Η αξιοποίηση των Εργαλείων Web2″που οργάνωσε ο Σχολικός σύμβουλος Δ.Ε. 16ης  Περιφέρειας Αθηνών κ.Παναγιώτης Πήλουρης . Στην ημερίδα συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας  με τη δασκάλα τους  Καραγιωργάκη Ειρήνη.
  Ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθειά της , τη Διευθύντρια του σχολείου μας Γιώτη Λαμπρίνα.


 • 10 πολύτιμες συμβουλές για… δόντια γερά  
 •              
   
  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ

   Οι Α΄ τάξεις του 9ου και 12ου Δημ. Σχολείων Ζωγράφου  ,στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούν ,  επισκέφτηκαν  το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου . Είχαν  τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις παλαιοντολογικές ανασκαφές, , να θαυμάσουν και να αγγίξουν μοναδικά ευρήματα που “συστήνουν” τη ζωή που υπήρχε πριν από εκατοντάδες ή δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.
   Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών διαθέτει πλούσιες συλλογές σπονδυλωτών και ασπόνδυλων ζώων, φυτικών απολιθωμάτων και άλλων παλαιοντολογικών και γεωλογικών ευρημάτων. Το 98% της συλλογής  προέρχεται αποκλειστικά από τον ελλαδικό χώρο.


 • Οι μαθητές της Α΄τάξης του 9ου και 12ου Δημ. Σχ. Ζωγράφου κατά τη διάρκεια υλοποίησης  Προγράμματος  Αγωγής Υγείας, διάβασαν βιβλία σχετικά με τη στοματική υγιεινή . Τους ήρωες αυτών των βιβλίων τους συγκέντρωσαν σε ένα Αλφαβητάρι . Πήραν χρώματα  και ζωγράφισαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο  ότι τους είχε εντυπωσιάσει από αυτούς.
  Για διαβάσετε το Αλφαβητάρι κλικ  στην εικόνα …


 • Οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέπτονται το 9ο Δημ.Σχ.Ζωγράφου


  Την Τετάρτη  23/05/2012 οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέφτηκαν τους μαθητές του Α1 τμήματος του 9ου Δημ.Σχ. Ζωγράφου τηρώντας την υπόσχεση που είχαν δώσει .Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι μικροί φίλοι , έπαιξαν   επιτραπέζια παιχνίδια , που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές του 9ου Δημ Σχολείου.
  Τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τους .
 • Το Α και το Ω των δοντιών μας
 • Τα τζιτζίκια

  Τελευταίες μέρες στο σχολείο …Μια ολόκληρη χρονιά πέρασε και οι μαθητές της Α΄τάξης σας εύχονται ” καλό καλοκαίρι ” με ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη. Το ποίημα ” Τα τζιτζίκια ” περιλαμβάνεται  στο βιβλίο της Γλώσσας τους . Το διάβασαν , το τραγούδησαν και  το ζωγράφισαν …


 • Η Οδοντιατρική Σχολή στηρίζει το σχολείο μας .


  Την Τετάρτη 13/06/2012 στο πλαίσιο του 17ου Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου,  η Α1 τάξη του 9ου και η Α΄τάξη του 12ου Δημ.Σχ. Ζωγράφου πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα  «Για δόντια γερά…».  Στην  εκδήλωση παραβρέθηκε και η καθηγήτρια κα Κακάμπουρα Αφροδίτη από το εργαστήριο της Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ .  Στο τέλος της εκδήλωσης προέβη στη δωρεά ενός χρηματικού ποσού στο 12ο Δημ.Σχ. για τον εξοπλισμό εποπτικού υλικού,  ως μια χειρονομία αναγνώρισης και στήριξης των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων που έχουν διενεργηθεί στο πλαίσιο Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας για την πρόληψη της στοματικής υγιεινής και φροντίδας από το σχολείο μας. • “Για δόντια γερά…” στιγμές!  Οι μαθητές της Α1 τάξης του 9ου Δημ.Σχ.Ζωγράφου και της Α΄τάξης του 12ου Δημ.Σχ.Ζωγράφου , στις 13/06/2012 παρουσίασαν   το θεατρικό έργο “Για δόντια γερά…“.   Συμμετείχαν με κέφι , χάρηκαν τη συνεργασία τους και εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα.   Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας.
  ( Στις φωτογραφίες τα πρόσωπα των παιδιών έχουν αλλοιωθεί).


  Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄τάξης (2011-12) :  Γιώργος Φ. , Κωνσταντίνα Ρ. ,  Ιάσονας Φ. , Σπύρος Μ. ,Φωτεινή Ζ. , Βασιλική Μ. , Θεόφιλος Χ. , Αντάρε Ν. , Κριστιάν Κ. , Φίλιππος Β., Ιωσήφ Σ. , Γιάννης Κ. , Κώστας Μ. , Γιάννης Ζ. , Χάρης Κ. , Νικολέτα Σ. , Αγγελική Π. , Οδυσσέας Δ. , Αντώνης Β. , Γιώργος Π. , Δαυίδ Μ. , Γιώργος Κ. 

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...