Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

"Χρήσιμες οδηγίες"...φτιάχνω κουλουράκια!

Είμαστε στην ενότητα της Γλώσσας, "Χρήσιμες οδηγίες" και  με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα που πλησιάζει,  είπαμε να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στη ζαχαροπλαστική.

Συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα  υλικά:


  • 250 γρ. βούτυρο 
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 πορτοκάλια (χρειαζόμαστε το ξύσμα και το χυμό)
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι σόδα
  • 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Στη συνέχεια ακολουθήσαμε προσεκτικά και με ακρίβεια τις οδηγίες.

  • Λιώσαμε το βούτυρο (ας είναι καλά ο κ.Γιώργος από το κυλικείο...)
  • Χτυπήσαμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Συνεχίσαμε με τα αυγά, το ξύσμα και τις βανίλιες.

  • Ανακατέψαμε το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και το ρίξαμε στο μείγμα.
  • Ρίξαμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Ζυμώσαμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Πλάσαμε  τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.


               




  • Τα τοποθετήσαμε σε λαμαρίνες, πάνω σε λαδόκολλες.
  • Ψήσαμε τα κουλουράκια μας στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.

... και φυσικά τα δοκιμάσαμε 


...ήταν νοστιμότατα!!!

Εντυπώσεις: Περάσαμε υπέροχα, συνεργαστήκαμε άψογα μεταξύ μας και απολαύσαμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη βοήθειά τους τον κ. Γιώργο Μ., την κ. Δέσποινα και τον κ. Γιώργο Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...