Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Χρήση Geoboard στην Α΄τάξη

Πρώτη τάξη φέτος , πρώτη ανάρτηση!
Ξεκινήσαμε με τη χρήση μιας ωραίας κατασκευής που μας πρόσφερε ένα σχολείο με το οποίο είχαμε συνεργαστεί την προηγούμενη σχολική χρονιά, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.

Geoboard

Η παρουσία του Geoboard στην τάξη προκάλεσε πέρα από εντύπωση και μεγάλο ενθουσιασμό. Τα παιδιά θα δοκίμαζαν στην πράξη κάτι καινούριο. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε ...
Αφού είχαμε ολοκληρώσει το κεφάλαιο "Γεωμετρικά σχήματα"  η πρώτη μας δραστηριότητα θα ήταν να σχηματίσουμε γεωμετρικά σχήματα ...με προσοχή όμως ...έπρεπε να τηρήσουμε ορισμένες προϋποθέσεις για κάθε σχήμα...το τετράγωνο έχει τέσσερις ίσες πλευρές ...το ορθογώνιο έχει ίσες τις απέναντι πλευρές του...Με το Geoboard αυτό  ήταν εύκολο, αφού οι βίδες μας βοηθούσαν να μετρήσουμε το μήκος των πλευρών. Στη συνέχεια προσθέσαμε μια ακόμα παράμετρο. Το νέο σχήμα θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο, μικρότερο ή ίσο από το προηγούμενο.Η μέτρηση του μήκους των πλευρών ήταν και εδώ απαραίτητη.Τέλος προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε γεωμετρικά σχήματα ... σε μια σύνθεση.Ευχαριστούμε  τον Διευθυντή του 1ου  Δημ. Σχ. Χολαργού, κ. Γιώργο Γαμβρινό για την κατασκευή που μας πρόσφερε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...