Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Άλλη μια κατασκευή ...

Δοκιμάσαμε να κάνουμε άλλη μια κατασκευή από υλικά που δε χρειαζόμαστε και που εύκολα βρίσκουμε στο σπίτι μας .Χρησιμοποιήσαμε :

  • άδεια μεταλλικά κουτιά με καπάκια( προσέξαμε ώστε το εσωτερικό τους να μην κόβει )
  •  σπάγκο (άσπρο ή σε διάφορα χρώματα)
  • κουμπιά 
  • κορδέλες
  • φελλούς 
  • πιστόλι σιλικόνης 
Κολλήσαμε με σιλικόνη τη μια άκρη του σπάγκου και αρχίσαμε να τυλίγουμε προσεκτικά .Αυτό το στάδιο θέλει προσοχή και αρκετή υπομονή !

Όταν τελειώσαμε κολλήσαμε πάλι την άκρη . Μετά ασχοληθήκαμε με τη διακόσμηση ...κάναμε σχέδια με διάφορα υλικά . Σκεφτήκαμε ότι τα κουτιά θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως μολυβοθήκες αλλά και ως κουμπαράδες . Έτσι κόψαμε καταλλήλως τα καπάκια .

έτοιμα ...













2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες κατασκευές! Πιο πολύ μου άρεσαν οι μολυβοθήκες και οι κασετίνες που φτιάξατε σε συνεργασία με το 1ο Χολαργού. Και πιο πολύ απ' όλα το μήνυμα που παίρνουν τα παιδιά: με υλικά που φαίνονται άχρηστα μπορούμε να φτιάξουμε χρήσιμα πράγματα! Μπράβο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Αντώνη ! Τα παιδιά άρχισαν να βλέπουν διαφορετικά τα υλικά και να προσπαθούν να τα αξιοποιήσουν. Όμως έμαθαν και να εκτιμούν πράγματα απλά φτιαγμένα με μεράκι και φαντασία . Χρησιμοποιούν αυτές τις κατασκευές καθημερινά και τις χαίρονται !(Αν πρόσεξες στα θρανία τους φαίνονται οι κασετίνες ...αντικατέστησαν τις παλιές κασετίνες τους με τις χειροποίητες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...