Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Κασετίνες με ... ιστορία !

         Η αρχή έγινε εδώ ,όταν διάβασα ένα υπέροχο άρθρο ,   σχετικά με το τι μπορούμε να δημιουργήσουμε  από υλικά φαινομενικά άχρηστα . Δεν ήταν απλά μια ιδέα ανακύκλωσης αλλά ένα ωραίο παράδειγμα συνεργασίας και δημιουργικότητας, σε ένα σχολείο όχι πολύ μακριά από το δικό μας .  Στο 1ο Δημ.Σχ.Χολαργού συνεργάστηκαν εκπαιδευτικοί , γονείς , τοπικοί επαγγελματίες , φίλοι, γνωστοί και έφτιαξαν ...πρωτότυπες  κασετίνες !
        Σε επικοινωνία που είχα με το διευθυντή του σχολείου κ. Γ. Γαμβρινό ρωτώντας λεπτομέρειες , προσφέρθηκε να μας προμηθεύσει με τα απαραίτητα  υλικά ώστε να κατασκευάσουμε τις δικές μας κασετίνες .
Τα υλικά έφτασαν :  πανί τέντας και κουτιά από μπαλάκια του τένις (μάλιστα τρυπημένα αφού εγώ δεν είχα τρόπο να το κάνω ). Το ωραίο παράδειγμα συνεργασίας συνεχιζόταν...
        Το πανί έπρεπε να κοπεί σε μικρά κομμάτια , σε μέγεθος τέτοιο ώστε να χωρέσουν ακριβώς στα κουτιά. Από εδώ ξεκίνησε πια η δική μας δουλειά.


                                                                    Τα πανιά κόπηκαν .

Πήραμε χρώματα και ξεκινήσαμε το έργο μας .


Όταν τελειώσαμε με τη ζωγραφική ...

...τοποθετήσαμε  τις ζωγραφιές στα μπουκάλια. Βάλαμε και λίγη κόλλα στις τέσσερις άκρες για πιο σταθερό αποτέλεσμα .Περάσαμε και κορδονάκια .

Έτοιμες ...


...και φυσικά τις δοκιμάσαμε αμέσως!

Με τη σειρά μας θελήσαμε να κάνουμε κάτι για να προσφέρουμε στο άλλο σχολείο και στον κ.Γαμβρινό που μας βοήθησε . Μας είχε περισσέψει πανί τέντας . Πήραμε πάλι χρώματα και αφήσαμε τα αποτυπώματά μας ως μικροί καλλιτέχνες ...


Τι μικροί κύριοι και τι μικρές κυρίες είμαστε αν δεν κάναμε μια ευχαριστήρια επιστολή!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...