Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινήσαμε ...

               Τη φετινή σχολική χρονιά θα υλοποιήσουμε  το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας :

                     " Ούτε καλύτερος , ούτε χειρότερος , απλά διαφορετικός!"

      Θα ασχοληθούμε με τη διάκριση και έκφραση συναισθημάτων, την αναγνώριση της διαφορετικότητας , τη διαμόρφωση συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την αυτοεκτίμηση και το αυτοσυναίσθημα. Θεωρώντας ότι τα βιβλία αποτελούν ένα σημαντικό μέσο καταπολέμησης των διακρίσεων  θα μελετήσουμε  επιλεγμένα παιδικά βιβλία τα οποία θα μας βοηθήσουν να  καλλιεργήσουμε την αποδοχή και το σεβασμό στη διαφορά .

       Ξεκινώντας σήμερα,  παρουσιάσαμε τον εαυτό μας , σχηματίσαμε τυχαία  ζευγάρια και συζητήσαμε με σκοπό να γνωριστούμε καλύτερα. Στη συνέχεια κάναμε ο ένας την προσωπογραφία του άλλου , παρατηρώντας προσεκτικά το πρόσωπο  και αποτυπώνοντας όπως μπορούσαμε τα  χαρακτηριστικά του.
Ζωγραφίσαμε  τα ονόματά μας και όλα αυτά τα μαζέψαμε στο παρακάτω βίντεο.


2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στο πρόγραμμα και κυρίως καλά αποτελέσματα! Ξεκινήσαμε και εμείς ένα παρόμοιο πρόγραμμα που συνδυάζει τη διαχείριση των συγκρούσεων και τη διαφορετικότητα. Με χαρά και ενδιαφέρον θα παρακολουθούμε τις εργασίες σας ελπίζοντας σε μια δημιουργική ανατροφοδότηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε ! Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό και την καλύτερη διάθεσή μας !Αφού τα θέματά μας είναι παρόμοια , είναι μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες και υλικό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...