Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Διάλεξε τους σωστούς αριθμούς

Ένα γρήγορο παιχνίδι Μαθηματικών . Διάλεξε τους σωστούς αριθμούς από το πλέγμα που ικανοποιούν την ισότητα και πάτησε Next. Πρέπει να απαντήσεις 8 ερωτήσεις σε 2 λεπτά . Ξεκίνα το παιχνίδι από την πρώτη εικόνα (επίπεδο εύκολο) και μετά κλικ στην δεύτερη εικόνα ( δύσκολο επίπεδο). Καλή επιτυχία !!!




Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο μαύρος Κότσυφας και ο άσπρος Γλάρος (συνέχεια)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούμε , διαβάσαμε το βιβλίο "Ο μαύρος Κότσυφας και ο άσπρος Γλάρος"
   

Μπήκαμε στη θέση του Ιάκωβου και του Τζίμη  και προσπαθήσαμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα που ένιωθαν κατά την εξέλιξη της ιστορίας . Αναλογιστήκαμε πόσο δύσκολο είναι για όλους να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις . Εργαστήκαμε σε ομάδες και δώσαμε  τις πολύτιμες συμβουλές μας στους ήρωες του βιβλίου...








Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αλληλογραφώ

Η συνεργασία με το 1ο Δημ.Σχ. Χολαργού  είχε ξεκινήσει από εδώ  , όταν κάναμε τις περίφημες κασετίνες μας . Η αφορμή όμως για επικοινωνία μεταξύ των παιδιών της Β΄τάξης δόθηκε όταν κάναμε την ενότητα "Αλληλογραφώ" του βιβλίου Γλώσσας . Ήρθε αυθόρμητα στη σκέψη μας , η επιθυμία να αλληλογραφήσουμε  με τη Β΄τάξη του σχολείου που μας είχε βοηθήσει στην κατασκευή μας. Επιλέξαμε για πρακτικούς λόγους να στείλουμε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.




Αγαπητοί μαθητές της Β΄τάξης,
Είμαστε οι μαθητές της  Β΄τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου και κάνουμε την ενότητα "Αλληλογραφώ" του βιβλίου της Γλώσσας μας .Το βιβλίο μας προτείνει να γνωρίσουμε μια άλλη δευτέρα .Διαλέξαμε εσάς γιατί μας βοηθήσατε να φτιάξουμε κασετίνες σαν τις δικές σας και σας ευχαριστούμε ! Είμαστε 25 παιδιά , 17 αγόρια και 8 κορίτσια . Μας αρέσει να φτιάχνουμε κατασκευές τις οποίες παρουσιάζουμε στο μπλοκ της τάξης μας το "Να σου πω τι έμαθα"  και στολίζουμε την αίθουσα μας.Κάνουμε ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα "Ούτε καλύτερος , ούτε χειρότερος , απλά διαφορετικός" και  μας αρέσει γιατί παίζουμε μαθαίνοντας  καινούρια πράγματα.Θα θέλαμε να μάθουμε πράγματα για σας και ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά .
                      
                                                                                                                                     Φιλικά 
                                                                                                                            οι μαθητές της Β΄τάξης        
                                                                                                                      του 12ου Δημ.Σχ. Ζωγράφου

Υ.Σ. σας στέλνουμε και τα ονόματά μας 




Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά πήραμε απάντηση από τους νέους μας φίλους .


αλλά και τις ζωγραφιές τους ....




Τους ευχαριστούμε και με χαρά δεχόμαστε την πρόσκλησή τους !

Συνεργασίας συνέχεια ... το αντίστοιχο άρθρο από το 1ο Δημ, Σχ. Χολαργού

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σήμερα ,6 Μαρτίου 2013

Σήμερα , 6 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο . Ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον . Διαβάσαμε από  το βιβλίο "Μίλα , μη φοβάσαι " την ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Τα μπλε γυαλιά" . Μπήκαμε στη θέση του Γιώργου αλλά και του Νίκου . Νιώσαμε έντονα συναισθήματα και προσπαθήσαμε να τα εκφράσουμε .Τις εντυπώσεις  αλλά και τα μηνύματά μας τα ζωγραφίσαμε και τα παρουσιάζουμε ...









Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Άλλη μια κατασκευή ...

Δοκιμάσαμε να κάνουμε άλλη μια κατασκευή από υλικά που δε χρειαζόμαστε και που εύκολα βρίσκουμε στο σπίτι μας .Χρησιμοποιήσαμε :

  • άδεια μεταλλικά κουτιά με καπάκια( προσέξαμε ώστε το εσωτερικό τους να μην κόβει )
  •  σπάγκο (άσπρο ή σε διάφορα χρώματα)
  • κουμπιά 
  • κορδέλες
  • φελλούς 
  • πιστόλι σιλικόνης 
Κολλήσαμε με σιλικόνη τη μια άκρη του σπάγκου και αρχίσαμε να τυλίγουμε προσεκτικά .Αυτό το στάδιο θέλει προσοχή και αρκετή υπομονή !

Όταν τελειώσαμε κολλήσαμε πάλι την άκρη . Μετά ασχοληθήκαμε με τη διακόσμηση ...κάναμε σχέδια με διάφορα υλικά . Σκεφτήκαμε ότι τα κουτιά θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως μολυβοθήκες αλλά και ως κουμπαράδες . Έτσι κόψαμε καταλλήλως τα καπάκια .

έτοιμα ...













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...