Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τήξη και πήξη με...γλυκό τρόπο!

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E107/154/1099,4017/



Στο μάθημα της Φυσικής βρισκόμαστε στην ενότητα Θερμότητα και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο Τήξη και Πήξη. Έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να καταπιαστούμε με ένα "γλυκό" πείραμα...
 Μελετήσαμε το φαινόμενο της τήξης και πήξης φτιάχνοντας σ ο κ ο λ α τ ά κ ι α.
Αρχικά συλλέξαμε τα υλικά μας:
200γρ. κουβερτούρα
100γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού ξηρούς καρπόυς ή αποξηραμένα φρούτα (ανάλογα με το τι προτιμούσαμε περισσότερο...κάποιοι βάλαμε και τα δυο).
Έπειτα ξεκίνησε η δράση:  
  • Σε ένα μπολ βάλαμε το βούτυρο και την κουβερτούρα αφού την είχαμε κόψει σε κομμάτια. Στη συνέχεια το τοποθετήσαμε στο φούρνο μικροκυμάτων (τήξη).

 

  (εδώ παρατηρήσαμε τις διαφορετικές θερμοκρασίες τήξης των δυο υλικών-πρώτα έλιωνε η μαργαρίνη ενώ η σοκολάτα ήθελε περισσότερη ώρα) 



  •  Ήρθε η ώρα για καλό και γρήγορο ανακάτεμα...πριν αρχίσει η πήξη! Τα δυο υλικά έπρεπε να γίνουν ένα.  Έπειτα προσθέσαμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα...και πάλι καλό ανακάτεμα.           








  • Σε ταψάκια στρώσαμε λαδόκολλες. Με ένα κουτάλι ρίξαμε το μείγμα στα ταψάκια. Κάθε κουταλιά και ένα σοκολατάκι.                                                                                                            











    ...για λίγο  στην κατάψυξη... (πήξη)


  •             


     μετά από δέκα λεπτά ήταν έτοιμα και νοστιμότατα!!!








     
     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...