Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Καλό καλοκαίρι!

Έστω και λίγο καθυστερημένα,  οι μαθητές της Β΄ τάξης εύχονται μέσα από τις ζωγραφιές τους "καλό καλοκαίρι". Μια όμορφη χρονιά πέρασε και οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ξεκινήσει.



Να έχουμε όλοι ένα υπέροχο καλοκαίρι !

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ούτε καλύτερος , ούτε χειρότερος , απλά διαφορετικός (συμπεράσματα)

Λίγο πριν το τέλος της φετινής σχολικής  χρονιάς κάναμε τον απολογισμό μας. Κάτσαμε για ακόμα μια φορά στον γνωστό και αγαπημένο μας κύκλο. Φέραμε στο νου μας όλα όσα κάναμε κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιήσαμε. Θυμηθήκαμε δραστηριότητες και παιχνίδια που παίξαμε. Όλα αυτά μας βοήθησαν να διατυπώσουμε τα συμπεράσματά μας, όλα όσα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μαζί μας ως εφόδια για τη συνέχεια.

















Το ημερολόγιο ενός κακού

Διαβάσαμε την ιστορία "Το ημερολόγιο ενός κακού" από το βιβλίο της ΕΨΥΠΕ "Μίλα μη φοβάσαι" . Συζητήσαμε τα συναισθήματα του ήρωα. Προσπαθήσαμε να μπούμε στη θέση του , να αντιληφθούμε τις αιτίες των πράξεών του καταργώντας την ύπαρξη στερεοτύπων σχετικά με τα λεγόμενα "κακά παιδιά". 

Εργαζόμενοι σε ομάδες καταγράψαμε όλα όσα πιστεύαμε ότι ο ήρωας  ήθελε να πει στους δικούς του αλλά ποτέ δεν το έκανε. Σκεφτήκαμε πόσο πιο σωστό  είναι να λέμε ότι μας στενοχωρεί  και να το επιλύουμε, παρά να το κρατάμε μέσα μας και αυτό να μας οδηγεί σε λάθος πράξεις. 












Μικρό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Στις 9 Ιουνίου περάσαμε ένα διαφορετικό κυριακάτικο πρωινό. Συμμετείχαμε στο Μικρό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που έγινε Νέο Πάρκο στο Γουδή. Παίξαμε ποδόσφαιρο , χαρήκαμε τη συμμετοχή μας και νιώσαμε τη μεγάλη σημασία της ομαδικότητας. Η τάξη μας συμμετείχε με δυο ομάδες: τους "εξολοθρευτές" και τους "κατακτητές". Αν και τα ονόματα των ομάδων μας ακούγονται απειλητικά ...εμείς πήγαμε με την καλύτερη διάθεσή μας  και περάσαμε πολύ ωραία!



Στο τέλος όλοι σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε έπαινος και μετάλλιο .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...